Sivut

perjantai 3. elokuuta 2012

Pentukursseilua

Noniiin, meillä oli eilen siis ensimmäinen ''kunnollinen''kerta sitä pentu/alkeiskurssia. Ekana me kuunneltiin vähän teoriaa koiran vireydestä, jonka jälkeen harjoteltiin saalisleikkiä eli lelua eka kuljettaa koiran edessä, ikäänkuin saalis juoksisi koiraa pakoon, sitten vähän ''taistelee'', kun koiralla on hento puruote voi päästää irti ja antaa koiran kantaa lelua (siinähän tulee sitä noudonharjottelua samalla).
Otettin samaa namin kanssa, eli härnää koiraa ensin namilla nenän edessä ja sopivalla kohdalla antaa namin.
Aloiteltiin myös seuraamisen harjoittelemista leikin varjolla, eli kokonainen nakki nyrkkiin ja sitä sitten antaa pikkusormen alta pikkuhiljaa. Loppuun otettiin vielä luoksetuloa, Pia eli tässätilanteessa avustaja ottaa koiran ja ohjaaja eli minä menen kauemmaksi koirasta ja kutsun sitten koiran luokse hyvin sekin meni!
Vinja pääsi myös leikkimään parin pennun kanssa, n. puoli vuotiaiden pentujen kanssa, kelpien, beaglen ja rotikan. Hyvin leikit sujui, mutta kun lopussa yritin ottaa kiinni Vinjaa niin korvat oli kokonaan kyllä kadonnut, ihme vaan. Pia kehui meitä, että meistä näkee, että ollaan harjoiteltu kotona paljon, wuhuuuu!
Tässäpä tiivistettynä typojen kera eilinen pentukurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti